S P I L L E R

Please Wait For Loading

+4021 410 90 33 office@spiller.ro

Ce este și ce face o casă de expediții? | Spiller Global Logistics

    Spiller
  • Acasă
  • BlogCe este și ce face o casă de expediții?

Ce este și ce face o casă de expediții?

mai 30, 2023 spiller Comments Off

Este frecventă confuzia între o casă de expediții și un transportator. Casele de expediții funcționează ca agenți între clienți – cei care au nevoie să transporte marfă – și transportatori – cei care pot oferi diferite tipuri de transport: aerian, maritim, feroviar ori rutier. Așadar, casa de expediții nu efectuează de fapt transferul în sine, ci mai degrabă aranjează și coordonează procesul de transport de la o destinație la alta, atât pentru import, cât și pentru export.

Casa de expediții reprezintă actorul-cheie în lanțul de aprovizionare global. Ca liant fundamental între transportatori și expeditori, casa de expediții interacționează cu sectoare de activitate dintre cele mai diverse și gestionează o cantitate uriașă de date – cu mult peste companiile aeriene, peste liniile de transport maritim ori peste companiile de transport rutier.

În calitate de experți în serviciile de transport, casele de expediții pot oferi adesea soluții care nu sunt accesibile unui client care alege să lucreze pe cont propriu. O casă de expediții utilizează relațiile deja stabilite cu firmele de transport pentru a găsi cea mai eficientă soluție pentru încărcătura clientului. De asemenea, expeditorii de mărfuri se ocupă și de coordonare logistică, în special atunci când este vorba despre transport internațional.

 

De ce ar trebui să apelez la o casă de expediții?

Este extrem de important, benefic și eficient să lucrezi cu specialiști in domeniu care să se ocupe de logistica de transport în locul tău. Acest lucru poate aduce un aport extrem de important în prevenirea întârzierilor, a taxelor suplimentare ori a întreruperilor în lanțul de aprovizionare.

Casele de expediții pot oferi soluții door-to-door pentru marfa ta, scutindu-te de o muncă în plus, de birocrație, vămuire, depozitare și nu numai. Pe lângă eficiența legată de timp, astfel de companii vor oferi și prețuri competitive, deținând experiența și know-how-ul necesare pentru a face față problemelor neașteptate.

 

Principalele beneficii ale utilizării serviciilor de expediere a mărfurilor

Coordonarea expedierilor

Urmărirea transportului

Pregătirea documentelor vamale și a altor documente (transport și export) impuse de autoritățile de reglementare din anumite țări

Asigurarea mărfii și cererile de despăgubire

Conservarea spațiului de marfă în funcție de volumul transportului

Depozitarea

Evaluarea și gestionarea riscurilor

Gestionarea greutății transportului

Negocierea taxelor de transport și a metodelor de plată internaționale și multe altele

Expeditorul de mărfuri reprezintă, astfel, partea organizatorică a procesului de transport de marfă. Clientul nu trebuie să mai aibă grija cunoașterii legislației locale privind importul și exportul de bunuri, expeditorii fiind instruiți constant și mereu la curent cu cele mai recente actualizări ale legilor și reglementărilor.