S P I L L E R

Please Wait For Loading

+4021 410 90 33 office@spiller.ro

Transport Maritim - Spiller Global Logistics

    Spiller
  • Acasă
  • Transport Maritim

Transport Maritim

Transportul maritim de mărfuri, care implică atât importuri, cât și exporturi, este modul de transport cel mai utilizat pentru comerțul internațional. Acesta susține cea mai mare circulație a mărfurilor prin cele două opțiuni disponibile: LCL (Less than Container Load) și FCL (Full Container Load).

Transportul maritim este o modalitate de transport ecologică, care produce mai puține emisii de dioxid de carbon pe tonă-kilometru decât majoritatea celorlalte moduri de transport. În plus, transportul maritim poate asigura și un nivel ridicat de siguranță pentru mărfurile transportate, containerele fiind sigilate și protejate împotriva deteriorării și furtului pe parcursul călătoriei lor.

transport maritim
224

Europrim Group, prin divizia Europrim Shipping, oferă soluții complete de transport maritim, indiferent de tipul de container necesar încărcăturii tale: containere standard, containere refrigerate, containere Open Top, containere Flat Rack ori containere High Cube. Suntem aici pentru a personaliza fiecare soluție de transport maritim în funcție de marfa ce trebuie expediată.

Cumulând volume de marfă ce depășesc un milion de containere transportate pe cale maritimă, Europrim Group este unul dintre liderii pieței transporturilor maritime containerizate internaționale. De-a lungul anilor, echipa noastră de specialiști a acumulat o experiență deosebită în logistica și transportul maritim și multimodal al diferitelor tipuri de marfă din industria de automobile, aeronautică, farmaceutică, industria de confecții ori cea a bunurilor de larg consum.

Transport maritim de mărfuri înspre și dinspre portul Constanța

Portul Constanța, cel mai mare port din Marea Neagră, ne asigură accesul pentru importurile și exporturile din Europa Centrală și de Est, precum și pentru cele din Asia, Orientul Mijlociu și Africa. Prin intermediul portului Constanța, transportăm o gamă largă de mărfuri, inclusiv produse agricole, metale, produse petroliere, produse chimice și bunuri de larg consum.

Marfa poate fi transportată în containere complete sau in regim de grupaj catre orice port din lume. Serviciul cel mai competitiv este cel de grupaje China – Romania. Oferim servicii de transport în regim de grupaj de marfă pe ruta China – Romania (LCL China – Romania) direct din porturile Shanghai, Ningbo, Shenzhen, Xingang, Xiamen, Hong Kong, Qingdao.

Fiecare transport internațional se desfășoară sub directa supraveghere a dispecerilor noștri, pentru a ne asigura că marfa ajunge în cele mai sigure condiții la destinație. Datorită monitorizării atente a fiecarui transport, din momentul încărcării mărfurilor până la livrarea finală, clienții noștri se bucură de o comunicare permanentă și eficientă pe toată durata derulării transportului.

Copy of Connecting the world through quality logistics services
12

Transport LCL (Less than Container Load)

 Grupaj de marfă în containere pentru transport maritim

Pentru cantitățile mai mici de marfă, transportul maritim LCL poate fi varianta optimă. Marfa ta este astfel consolidată cu încărcăturile altor clienți, din diferite locații, într-un container.

Transportul LCL (Less than Container Load) este una dintre specialitățile noastre – o modalitate de transport maritim care se referă la expedierea unei cantități mai mici de mărfuri ce nu poate umple un container întreg.

Cu un departament dedicat soluțiilor LCL, pentru a oferi servicii de calitate și pentru a răspunde prompt tuturor solicitărilor, ne bazăm pe o rețea globală de parteneri de încredere și pe experiența noastră vastă în transportul maritim pentru a oferi soluții personalizate de transport LCL.

Începând cu colectarea mărfii, oferim servicii complete de transport LCL, inclusiv consolidarea și grupajul mărfii, încărcarea pe container și transportul pe mare, până la descărcarea mărfii la destinație. Avem grijă să monitorizăm și să actualizăm în timp real statusul mărfii în tranzit, pentru a asigura o livrare sigură și la timp.

Împreună cu partenerul din China, Penanshin Shipping Pte Ltd, venim în întâmpinarea nevoilor importatorilor români cu un serviciu direct de grupaj de marfă din Asia, operat de către agenții noștri din porturile Shanghai, Ningbo, Quingdao, Shenzhen și Hong Kong. La sosirea mărfurilor, efectuăm degruparea containerelor în depozitul nostru situat în zona liberă a portului Constanța, astfel încât fiecare partidă de marfă este vămuită și livrată independent de celelalte, obținând un timp de tranzit și livrare net superior altor servicii LCL. 

În același timp, serviciul de transport maritim de marfă în regim de grupaj (LCL) operat de către Europrim Shipping în colaborare cu Penanshin Shipping Pte Ltd este un adevărat sprijin și pentru exportatorii români, cu plecări săptămânale din portul Constanța, către orice destinație din lume.

În plus, avem o gamă largă de servicii adiționale pentru a completa transportul LCL: asigurarea mărfurilor, servicii vamale, depozitare temporară și multe altele.

import-LCL-China
13

FCL (Full Container Load)

În cazul unei cantități mai mari de marfă, transportul de tip FCL poate fi varianta potrivită. Un container întreg va fi alocat pentru marfa ta.

Ne ocupăm de organizarea întregului proces de transport, inclusiv de preluarea mărfurilor de la locul de încărcare, încărcarea containerului, transportul până la port, încărcarea containerului pe vas, transportul pe mare și descărcarea containerului la destinație. De asemenea, casa de expediții se ocupă de formalitățile vamale și de documentele necesare pentru transport.

Serviciul de transport FCL este o opțiune atractivă pentru clienții care doresc să transporte o cantitate mare de mărfuri sau mărfuri cu valoare ridicată. Transportul în regim FCL oferă un nivel ridicat de securitate și minimizează riscul de deteriorare sau pierdere.

 

În plus, oferim servicii de transport de calitate port-to-port, door-to-port, port-to-door și door-to-door.

De asemenea, deținem un depozit de 2500 mp în Constanța Sud Agigea, care poate servi ca loc de depozitare temporara până când marfa este pregatită pentru încărcare pe vapor.

Transport multimodal

Soluțiile de transport multimodal combină două sau mai multe modalități de transport pentru a asigura livrarea mărfii în condiții optime și la costuri eficiente. Transportul maritim reprezintă o verigă extrem de importantă în transportul multimodal. Datorită capacităților sale mari de încărcare și costurilor reduse pe distanțe lungi, transportul maritim este o opțiune preferată pentru livrarea mărfurilor la nivel global. Mai mult decât atât, transportul maritim asigură conectivitatea între porturile și terminalele din întreaga lume, permițând astfel transferul eficient al mărfurilor între diferite moduri de transport.

În transportul multimodal, mărfurile sunt de obicei transportate în containere, care sunt încărcate pe nave și transportate la destinație pe apă. Odată ajunse în port, containerele sunt descărcate și transferate în camioane sau trenuri, care asigură transportul mai departe spre destinație.

Oferim un pachet complet de servicii de logistică, inclusiv planificarea rutelor de transport, coordonarea încărcării și descărcării, gestionarea documentelor de transport, monitorizarea tranzitului și rezolvarea problemelor care ar putea apărea pe parcurs.


export-LCL-maritim
14

Proiecte speciale (Project cargo)

Project cargo se referă la orice tip de transport de marfă care depășește dimensiunile standard, având un volum prea mare, greutate depășită, forme ieșite din comun ori centru de greutate atipic. Experiența dovedită la nivel internațional în domeniul proiectelor speciale de transport pe mare sau ocean ne recomandă pentru orice tip de transport greu, agabaritic, break bulk și RO-RO (roll-on / roll-of).

Echipele noastre de specialiști sunt pregătite să ofere sprijin complet pentru proiectele speciale de transport.

Transport fluvial cu barje

Transportul fluvial cu barje reprezintă o soluție viabilă și avantajoasă pentru companiile care își doresc să transporte mărfuri pe căile navigabile. Acest serviciu se bazează pe utilizarea barjelor, nave mari și robuste, pentru a transporta diverse tipuri de mărfuri pe râuri, canale și alte ape navigabile. Prezența noastră în portul Constanța – atât port maritim, cât și fluvial – ne asigură accesul pentru transportul fluvial folosind canalul Dunare – Marea Neagră.

Transportul fluvial cu barje reprezintă o alternativă ecologică și economică la transportul rutier sau feroviar, având un impact redus asupra mediului și costuri mai scăzute. Prin utilizarea acestuia, companiile pot beneficia de o soluție de transport eficientă, fiabilă și adaptată nevoilor lor specifice.

Ne ocupăm de organizarea întregului proces de transport fluvial cu barje, fie ca este vorba despre transport fluvial containerizat sau convențional, începând cu preluarea mărfurilor, încărcarea acestora pe barje, gestionarea documentelor necesare și până la descărcarea mărfurilor la destinație.

Personalizăm fiecare soluție de transport fluvial cu barje pentru a se adapta nevoilor specifice ale clienților noștri.

15